fbpx
068 173 666 | info@miniregistrska.si
🚚 BREZPLAČNA DOSTAVA ob nakupu nad 23€.

Splošni pogoji poslovanja

1. Uporaba pogojev

Ti pogoji nakupa (v nadaljevanju: ‘pogoji nakupa’) obravnavajo delovanje spletne trgovine Miniregistrska.si, ki je dostopna na povezavi https://www.miniregistrska.si (v nadaljevanju: ‘spletna trgovina’), pravice in obveznosti uporabnika spletne trgovine oziroma kupca (v nadaljevanju skupaj: ‘kupec’) ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S spletno trgovino upravlja Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto, matična številka vpisa v poslovni register: 9066799000, davčna številka: 24160997 (v nadaljevanju: ‘ponudnik’ ali ‘Miniregistrska.si’).

Ti pogoji nakupa se uporabljajo za celotno spletno trgovino, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne trgovine kupec sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev nakupa, o čemer je kupec ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen. Kupec lahko kadarkoli v času pogodbenega odnosa zahteva predložitev pogojev nakupa na papirju. Pogoji nakupa so na vpogled tudi na sedežu ponudnika.

Ostala določila v zvezi z medsebojnimi pravicami in obveznostmi pri nakupu so opredeljena tudi v Splošnih pogojih poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani trgovine Miniregistrska.si na povezavi https://www.miniregistrska.si/pogoji-poslovanja/

Kupec je lahko fizična upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti kupec, ki pridobiva ali uporablja blago za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Pogoji nakupa so sestavljeni upoštevajoč veljavno zakonodajo, predvsem: Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Kupca zavezujejo pogoji nakupa, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

2. Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Ponudnik: Janez Pleško s.p.
Sedež ponudnika: Nad mlini 102, 8000 Novo mesto, Slovenija
Davčna številka: 24160997
Matična številka vpisa v poslovni register: 9066799000

Kontaktni podatki:
Elektronski naslov: info@miniregistrska.si
Spletna stran: www.miniregistrska.si
GSM: 068 173 666

TRR odprt pri:
NLB d.d.: SI56 0297 0026 4111 765

3. Ponudba

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja glede na potrebe ponudnika ter povpraševanje.

Vse informacije, ki so objavljene v spletni trgovini, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, so približne. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov brez obveznosti obveščanja.

4. Cene

Vse cene v spletni trgovini so izražene v evrih (EUR) in ne vsebujejo davka na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila pod navedenimi pogoji. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kljub trudu po zagotovitvi ažurnih in točnih podatkov je mogoče, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Stroški pakiranja in pošiljanja niso vključeni v ceno izdelkov.

5. Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini se ni potrebno prijavljati. Če želi kupec opraviti nakup, mora ob oddaji naročila izpolniti zahtevane podatke (ime in priimek, elektronski naslov, naslov, telefonska številka), saj drugače ni mogoče opraviti nakupa/prodaje. Postopek naročanja je podrobneje razložen na podstrani POSTOPEK NAKUPA na spletni strani spletne trgovine.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom s podatki o naročilu, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Kupoprodajno pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

V primeru, da kupec v roku 1 ure po oddanem naročilu na svoj elektronski naslov ne prejme potrditev prejetega naročila ali odgovora o prejetem naročilu, niti ni potrditve ali odgovora v njegovi vsiljeni elektronski pošti, naj o tem obvesti ponudnika na kontaktno telefonsko številko.

Sklenjena kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom (t.j. elektronsko sporočilo o potrditvi prejema naročila) se v elektronski obliki nahaja na naslovu Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto, Slovenija. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na elektronski naslov: info@miniregistrska.si.

Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, če je to možno.

Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko je blago odposlano ali da je pripravljeno na osebni prevzem na sedežu ponudnika (v primeru, ko kupec izbere osebni prevzem). Za tem je običajno potrebno en ali dva delovna dni (največ pa tri delovne dni), da dostavna služba Pošte Slovenija blago tudi dostavi na prejemnikov naslov.

V primeru, da je kupec naročil blago, ki ga ponudnik zaradi nepredvidljivih razlogov ne more odpremiti v obljubljenem roku, bo kupec o novem dobavnem roku obveščen preko posredovanih kontaktnih podatkov. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave izdelkov, ki jih ponudnik nima na zalogi.

6. Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Kupec izbere način plačila v postopku naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Kupec lahko naročeno blago v spletni trgovini plača na naslednje načine:

 • plačilo po predračunu: izdelke boste lahko plačali preko katerekoli spletne banke ali preko položnice na banki oz. pošti. Po potrditvi naročila vam bomo posredovali na vaš elektronski naslov vse potrebne podatke za izvedbo plačila oz. nakazila;
 • plačilo s kartico: pri plačilu s kartico lahko uporabite Visa, Mastercard, Maestro, American Express;
 • preko Paypal-a: za plačilo s plačilnim instrumentom PayPal si mora kupec predhodno ustvariti uporabniški račun PayPal. Znesek nakupa se kupcu odšteje s PayPal računa, od ponudnika PayPal pa kupec prejme potrdilo o plačilu na svoj elektronski naslov, ki ga je prijavil v okviru registracije PayPal računa. Več informacij o uporabi plačilnega instrumenta PayPal je na voljo na spletni strani paypal.com;
 • plačilo po povzetju: plačilo z gotovino po povzetju.

Stroški, povezani z uporabo izbranega načina plačila/plačilnega instrumenta, se vam bodo zaračunali v skladu s pogoji in ceniki izdajateljev/ponudnikov posameznega načina plačila/plačilnega instrumenta.

7. Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je predvideni dobavni rok 5 – 10 delovnih dni, za izdelke »po naročilu« pa do 15 delovnih dni.

V kolikor ste za izdelek, ki ga ni na zalogi, oddali povpraševanje preko obrazca, vam bomo na vaš kontakt sporočili možnost dobave in dobavni rok.

8. Dostava

V spletni trgovini stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Prejeta naročila bodo odpremljena v skladu z roki, ki so navedeni v poglavju: »Dobavni rok«.

V primeru, da je kupec naročil blago, ki ga ponudnik zaradi nepredvidljivih razlogov ne more odpremiti v predvidenem roku, bo ponudnik kupca o novem dobavnem roku obvestil preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. Zaradi zagotavljanja čim uspešnejše in čim hitrejše dostave se zahteva, da kupec ob oddaji naročila poda popolne podatke o naslovu dostave in tudi kontaktno telefonsko številko.

Dostava za naročila z izbrano plačilno metodo po predračunu se vrši šele, ko je viden priliv kupnine na transakcijskem računu ponudnika.

Spletna trgovina omogoča naslednje načine dostave blaga:

a) Dostava po pošti

Ponudnik izvaja dostavo v sodelovanju z dostavno službo Pošte Slovenija. Pošta Slovenije dostavo opravi večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.

V kolikor ob dostavi pismonoše ne boste dosegljivi, lahko na podlagi prejetega obvestila pošiljko prevzamete na pristojni pošti v roku, navedenem v obvestilu. Po tem roku se pošiljka vrne pošiljatelju.

Dostava je omejena na ozemlje Republike Slovenije. Za morebitno dostavo izven Republike Slovenije nas kontaktirjate na info@miniregistrska.si.

b) Osebni prevzem
Izdelke lahko osebno prevzamete na naslovu Nad mlini 102, 8000 Novo mesto ali na lokaciji po dogovoru. Prevzem je mogoč po predhodnem dogovoru.

V primeru osebnega prevzema na mojem naslovu, vam stroškov pakiranja in pošiljanja ne zaračunamo.

9. Cena dostave

Vsa naročila pošiljamo z dostavno službo Pošte Slovenija.

Dostava paketa stane 2,99€ ali 4,99€. Cena dostave bo izračunana v postopku spletnega naročila pred potrditvijo naročila.

V primeru, da so v okviru enega oddanega naročila naročeni izdelki, katerih pakiranje ni kompatibilno in je naročilo potrebno odpremiti v več paketih, je kupec zavezan k plačilu stroškov dostave za vse posamezne pakete. O tem bo kupec pred oddajo naročila tudi izrecno obveščen.

Cene dostave veljajo samo za dostavo po Sloveniji.

10. Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine lahko kupec za naročila serijskih izdelkov brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila ponudnika o tem, da je bilo naročeno blago  odposlano ali da je pripravljeno na osebni prevzem na sedežu ponudnika (v primeru, ko kupec izbere osebni prevzem).

Prejeta naročila izdelkov »po naročilu« (to so izdelki, ki so izdelani po natančnih navodilih kupca in prilagojeni njegovim osebnim potrebam), ki so v spletni trgovini posebej označeni, ni mogoče preklicati oziroma je preklic možen do začetka izdelave takšnega izdelka.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte poslane na naslov info@miniregistrska.si. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 • v naslovu sporočila: Preklic naročila;
 • v vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številka naročila.

11. Neprevzem paketov

V kolikor kupec naročenih izdelkov, ki so poslani ali so pripravljeni na osebni prevzem na sedežu ponudnika, ne prevzame v roku 15 dni od dneva obvestila o možnosti osebnega prevzema oziroma so po preteku čakalnega roka pri Pošti Slovenije vrnjeni na naslov ponudnika, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema naročenih izdelkov odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja izdelkov ponudniku, v primeru izdelkov, ki se na podlagi naročila izdelajo »po naročilu« pa je kupec dolžan poravnati tudi kupnino za neprevzete izdelke, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe – naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa bo ponudnik pričel postopek prisilne izvršbe.

Stroški neprevzema naročenih izdelkov znašajo 10 EUR in vključujejo 2x poštnino, ter stroške embalaže in pakiranja. Stroški neprevzema naročenih izdelkov, ki so bili pripravljeni na osebni prevzem na sedežu ponudnika znašajo 5 EUR in vključujejo stroške embalaže, pakiranja in hrambe ter administrativne stroške obdelave naročila.

12. Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov, ponudniku nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe na daljavo (spletnega nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti naslednji dan po datumu prevzema izdelkov. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev prejetih izdelkov ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na elektronski naslov ponudnika: info@miniregistrska.si ali po pošti na naslov ponudnika (Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto). V ta namen lahko kupec uporabi naslednji odstopni obrazec tukaj.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe).

Izdelke je potrebno vrniti ponudniku brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v roku 14 dni od dneva, na katerega je kupec obvestil ponudnika o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če kupec izdelke pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Izdelke se pošlje ali dostavi na naslov ponudnika: Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto. Pošiljk z odkupnino ponudnik NE sprejema.

Kupec mora izdelek vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

Potrošnik NIMA pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam (npr. izdelki po naročilu) ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe. V kolikor so izdelki poškodovani ali rabljeni, si trgovina pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino.

Vračilo opravljenih plačil, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani ponudnika), bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, ki ga mora kupec v postopku odstopa pisno sporočiti. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Ponudnik lahko zadrži vračilo plačila, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

13. Garancija in stvarna napaka

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Pravico do uveljavljanja garancije in stvarne napake na izdelkih natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov, Obligacijskega zakonika in SPP.

14. Varnost

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil.

15. Varovanje osebnih podatkov

Janez Pleško s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07; ZVOP-1) ter standardom ISO 27001.

Janez Pleško s.p. zbira in hrani naslednje podatke kupcev: ime in priimek, elektronski naslov, naslov in telefonsko številko (ti podatki so obvezni, saj drugače ni mogoče opraviti nakupa/prodaje) ter arhiv komunikacije s ponudnikom.

Navedeni osebni podatki bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem, kakor tudi za druge namene, določene s temi pogoji.

Osebni podatki kupca v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Janez Pleško s.p. bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Janez Pleško s.p. bo kupcu na njegovo zahtevo glede podatkov, ki se nanašajo na njega, omogočila vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredovala mu bo seznam oseb, katerim so bili morebiti posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako bo Janez Pleško s.p. kupcu na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podala tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih zbira.

Kupec lahko kadarkoli zahteva, da Janez Pleško s.p. osebne podatke posodobi, popravi, blokira ali izbriše (če se zadevni podatki še vedno nahajajo v njenih zbirkah podatkov) ali jih v prihodnje preneha uporabljati. Če želi kupec uveljaviti to pravico, naj poda pisno zahtevo, poslano na naslov Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto oziroma na elektronski naslov: info@miniregistrska.si.

16. Komunikacija

Janez Pleško s.p. bo osebne podatke kupca uporabljala za potrebe trženja svojih storitev in ga preko elektronske pošte seznanjala z novostmi svoje ponudbe le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje (kupec lahko svoje nasprotovanje kadarkoli izrazi in zavrne nadaljnjo uporabo svojega elektronskega naslova s pisnim sporočilom na elektronski naslov: info@miniregistrska.si), in v skladu z veljavno zakonodajo s tega področja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden, sporočila pa poslana iz veljavnega elektronskega naslova,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, ki bo enostaven in brezplačen,
 • željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Janez Pleško s.p. izrecno spoštoval.

17. Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen Obligacijskega zakonika). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik ni odgovoren za motnje v poteku storitve oddaje spletnega naročila, ki so posledica ravnanja kupca (npr. računalnik, okužen z virusi) ali napak na infrastrukturi, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).

18. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik si prizadeva izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@miniregistrska.si ali po pošti na naslov ponudnika (Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto). Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zato si ponudnik prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, tudi s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), če ponudnik oceni, da je to smotrno.

V primeru, da sporazumna rešitev nastale sporne situacije ne bo možna, bo o sporu odločalo stvarno pristojno sodišče v Novem mestu.

19. Kontaktni podatki

Lahko nas kontaktirate na spodnje naslove in z veseljem vam bomo odgovorili na morebitna vprašanja ali dali dodatna pojasnila.

Po e-pošti: info@miniregistrska.si
Po telefonu: GSM 068 173 666
Po pošti: Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto

20. Pojasnilo, veljavnost pogojev nakupa

Pogoje nakupa ter vse ostale informacije lahko Janez Pleško s.p. spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s pogoji nakupa nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov: info@miniregistrska.si.

Ti pogoji nakupa veljajo od septembra 2019.


Želimo vam prijeten in ugoden nakup!

Izdelki v košarici0
Vaša košarica je trenutno prazna.
Dodaj nov izdelek