fbpx
068 173 666 | info@miniregistrska.si
🚚 BREZPLAČNA DOSTAVA ob nakupu nad 23€.

Postopek vračila

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov ponudniku nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe na daljavo (spletnega nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti naslednji dan po datumu prevzema izdelkov. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev prejetih izdelkov ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov ponudnika: info@miniregistrska.si ali po pošti na naslov ponudnika (Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto). V ta namen lahko kupec uporabi odstopni obrazec, ki ga lahko pridobite tudi na strani trgovine Miniregistrska.si: obrazec dobite tu.

Pri odstopu od pogodbe strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe) plača kupec.

Izdelke je potrebno vrniti ponudniku brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v roku 14 dni od dneva, na katerega je kupec obvestil ponudnika o odstopu od pogodbe (od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe). Rok se upošteva, če kupec izdelke pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Izdelke se pošlje ali dostavi na naslov ponudnika: Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto. Pošiljk z odkupnino ponudnik NE sprejema.

Kupec mora izdelek vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

Potrošnik NIMA pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam (npr. izdelki po naročilu) ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe. Če so izdelki poškodovani ali rabljeni, si trgovina pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino.

Izdelki, za katere ni možen odstop, so: izdelki, ki so izdelani po natančnih navodilih kupca in prilagojeni njegovim osebnim potrebam in so v spletni trgovini posebej označeni kot „izdelki po naročilu”.

Vračilo opravljenih plačil, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani izvajalca osebnega dopolnilnega dela), bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, ki ga mora kupec v postopu odstopa pisno sporočiti. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Ponudnik lahko zadrži vračilo plačila, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Garancija in stvarna napaka

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Pravico do uveljavljanja garancije in stvarne napake na izdelkih natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov in Obligacijskega zakonika.

Lahko nas kontaktirate na spodnje naslove in z veseljem vam bomo odgovorili na morebitna vprašanja ali dali dodatna pojasnila. Pošljete nam lahko tudi morebitne ugovore, pripombe, zahtevke in izjave.

E-pošta: info@miniregistrska.si

Telefon: + 386 68 173 666

Naslov: Janez Pleško s.p., Nad mlini 102, 8000 Novo mesto

Za prodajo preko spletne trgovine Miniregistrska.si se uprabljajo Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Miniregistrska.si, ki so dostopni na spletni strani https://www.miniregistrska.si/pogoji-poslovanja/ ter na naslovu podjetja.

Izdelki v košarici0
Vaša košarica je trenutno prazna.
Dodaj nov izdelek